Sponsoren voor KIKOV

Ik ben Katleen, de dochter van meter (Mieke) en de mama van Sara. Een jaar geleden kwam meter terug naar huis van de Camino en Sara vroeg of ze volgende keer ook mee een deel van de Camino mocht stappen.We hebben hier niet lang moeten over nadenken en vonden dat dit een unieke ervaring voor beiden zou kunnen zijn. Meter zag dit direct zitten en stemde toe. Sara spaarde duchtig haar centjes om het vliegtuigticket te betalen. Oorspronkelijk ging de opbrengst van hun tocht naar een ander goed doel, maar toen we het nieuws van onze oudste zoon kregen, voelde ik dat we het geld aan een ander doel moesten geven nl. KIKOV. Na de diagnose van kanker bij Mattias werden wij goed opgevangen en begeleid door een heel team van mensen. Ik vernam dat een deel van de praktische ondersteuning gesponsord werd door KIKOV. Door deze organisatie werd er mij veel uit handen genomen en was er een goede begeleiding voor broer en zus. Daarom was mijn keuze snel gemaakt en stemde mijn moeder hier ook mee in. Dus alles gaat recht naar een goed doel, dichtbij naar mensen die het echt nodig hebben in een moeilijke tijd.

De weg van Compostella naar Muxia

donderdag 10 augustus 2017

10 augustus Santiago

Hallo hier is sara,
Meter en ik zijn in een restaurantje gaan eten, het was heel lekker ik heb deze dag nog geen honger geleden. Ik heb de angst overwonnen van het vliegtuig ✈ het was heel leuk we hebben van het uitzicht genoten deze dag wat heel Leuk veel gereisd vandaag. voor vandaag is het echt genoeg😁.

De dag begon goed, halverwege de luchthaven, oei smartphone vergeten, maar we waren nog de eersten om in te checken, ook Sara werd gefouilleerd, zagen we er dan zo louche uit? Rond Madrid zagen we 3 bosbranden en Sara vond het uitzicht grandioos. Na de tussenlanding in Madrid was het alsof ze al tientallen keren gevlogen had. We logeren nu in een ander huis van Fina. We hebben genoten van Santiago by night: eerst de kathedraal, we waren in de krypte bij het zilveren schrijn, waar het gebeente van de Heilige Jacobus zou liggen. Er begon juist een pelgrimsmis en Sara was gefascineerd door de sfeer in de kerk en als tomaatje was er het zwaaien met de "botafumeira", een zilveren wierookvat van 1,6 m hoog, dat onder mooie muziek van de zoldering van de ene zijbeuk naar de andere zwierde.
Dan een zoektocht naar een zonnebril voor Sara.
We kwamen langs het grote plein voor de kathedraal, en werden overspoeld door de "Tunas Compostelanos", op weg naar ons pension stond er op de trappen onder het episcopaal paleis een operazanger, daar zijn we dan ook nog blijven hangen, om dan te eindigen met een tof orkestje. Het is nu half 12, we hebben alleen maar onze tanden gepoetst, de douche is voor morgenochtend.
We waren heel blij met zo een mooi begin van onze tocht.
Dank aan iedereen voor de lieve wensen.

2 opmerkingen:

  1. Toitoitoi Sara en Mieke, we duimen hier voor een fijne tocht! (En stuur gerust wat zon en warmte naar hier, het ziet er naar uit dat jullie geen kou gaan lijden... ;-))
    Lieven

    BeantwoordenVerwijderen