Sponsoren voor KIKOV

Ik ben Katleen, de dochter van meter (Mieke) en de mama van Sara. Een jaar geleden kwam meter terug naar huis van de Camino en Sara vroeg of ze volgende keer ook mee een deel van de Camino mocht stappen.We hebben hier niet lang moeten over nadenken en vonden dat dit een unieke ervaring voor beiden zou kunnen zijn. Meter zag dit direct zitten en stemde toe. Sara spaarde duchtig haar centjes om het vliegtuigticket te betalen. Oorspronkelijk ging de opbrengst van hun tocht naar een ander goed doel, maar toen we het nieuws van onze oudste zoon kregen, voelde ik dat we het geld aan een ander doel moesten geven nl. KIKOV. Na de diagnose van kanker bij Mattias werden wij goed opgevangen en begeleid door een heel team van mensen. Ik vernam dat een deel van de praktische ondersteuning gesponsord werd door KIKOV. Door deze organisatie werd er mij veel uit handen genomen en was er een goede begeleiding voor broer en zus. Daarom was mijn keuze snel gemaakt en stemde mijn moeder hier ook mee in. Dus alles gaat recht naar een goed doel, dichtbij naar mensen die het echt nodig hebben in een moeilijke tijd.

De weg van Compostella naar Muxia

woensdag 16 augustus 2017

16 augustus 2017 Fisterra

Hallo het is weer met Sara,
we hebben gisteren een gezellige avond gehad, we hebben naar vuurwerk  gekeken, het was prachtig , het vuurwerk begon om 12u snachts, we zijn ook naar de Kermis geweest, ik ben in 3 attracties geweest, en in één van die attracties is meter meegeweest dat was in de rups  . Vandaag zijn we tot in Fisterra gestapt, veel berg op maar het ging vlot. Seffens gaan we zwemmen  in de zee ik toch, we gaan ook onze Fisterra halen . We zitten nu in een refugio, we blijven hier 2 nachten.
We zijn deze morgen in  Cee uitgeleide gedaan met 7 kanonschoten; ofwel waren ze blij dat we vertrokken ofwel vonden ze het goed dat we het vuurwerk zo mooi vonden. Het was lichtjes bewolkt onderweg en heel goed om te stappen. Weer veel stijgen en dalen, maar bijna voortdurend met zicht op zee en de vuurtoren van Fisterra. We stapten langs een sikkelvormig strand op een pad door de duinen.
We hebben 12 km gestapt. Dat brengt het totaal op 79 km.
En..... Sara heeft haar eerste Fisterra gekregen. Proficiat, Sara. Nu gaan we voor de Muxia!
Maar eerst een dag rust? Ik geloof het niet, we gaan morgen tot boven op de Kaap voor de zonsondergang, we bezoeken een fort, we gaan naar de visafslag en dan is er nog een verrassing voor Sara!

15 augustus 2017 Cee

Hallo het is weer met  Sara,
Het was vandaag een leuke dag.
We hebben vandaag 15, 5 km gestapt
, we hebben in totaal 67 km gestapt, we zitten nu in een refugio, ze zijden op de plakkaten dat we uitzicht hebben op de zee, maar dat hebben  we niet we hebben uitzicht op de straat de straat is er mooi.Sewes gaan we naar de zee  gestapt. Ze gaan straks vuurwerk  afvuren op het strand, daar gaan we naar kijken.
Deze morgen zijn we om 7 u met miezelregen vertrokken, bergop, bergaf, terug bergop en na de middag alleen maar steil en nog steiler, continu naar beneden. Onze voeten en tenen en benen kregen het heel hard te verduren.
Hier in Cee loopt heel de stad er opgetut bij voor het feest van Maria.
En vanavond ziet het er naar uit dat we een heel groot vuurwerk te zien gaan krijgen.
Tegenwoordig moet je hier overal reserveren omdat de Spanjaarden in augustus vakantie nemen. Dat is dan gebeurd voor de volgende dagen en eigenlijk denk ik dat de  oplossing die er komt, beter is dan het oorspronkelijke opzet. Omdat er nergens een 2de nacht te krijgen was in Cee gaan we morgen tot Fisterra, maar de rest is voor morgen.